Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Στη Βουλιαγμενη για ψαρακι ε; (Εστιατοριο Ακτη - Βουλιαγμενη)

Τεταρτη απογευμα...μετα απο εξουθενωτικο μαραθωνιο συναντησεων στο γραφειο καταληγουμε στο προσφατα ανακαινισμενο εστιατοριο 'Ακτη' στη Βουλιαγμενη (αναγκαστικη ανακαινιση δεδομενου οτι λαμπαδιασε!). Προφανως ειναι γνωστο οτι δε φημιζεται για τις χαμηλες του τιμες, αλλα για την πολυ καλη τοποθεσια και την ποιοτητα του φαγητου του και ειδικα των θαλασσινων.
Το προσωπικο και ο υπευθυνος ειναι εξαιρετικα φιλικοι και εξυπηρετικοι, γνωριζουν πολυ καλα τη δουλεια τους αν και σε καποιες περιπτωσεις ξεπερνουν ελαφρως τα ορια...χαρακτηριστικα οταν ζητησαμε μια προταση για κρασι πριν απο το φαγητο ο σερβιτορος ρωτησε τα ζωδια μας για να δει τι θα προτεινει. Καταληξαμε στους Φεγγιτες, το οποιο συστηνουμε ανεπιφυλακτα ως συνοδεια ελαφριων θαλασσινων.
Ξεκινησαμε με σαλατα 'Ακτη' με ευγευστες ντοματες, ροκα, καπαρη, αγγουρι και μαρουλι, οχι τιποτα τρομερα εμπνευσμενο αλλα τα υλικα ηταν αξιοπρεπεστατα αν και ελαφρως πνιγμενα στο λαδι. Στη συνεχεια δοκιμασαμε μελιτζανοσαλατα, δυστυχως με μαγιονεζα αν και γευστικα ηταν ενδιαφερουσα (καπνιστη). Η ταραμοσαλατα, αν και με πολυ καλης ποιοτητας ταραμα, ηταν σχετικα αδυναμη και ενω δεν ειχε κοσμο, το ψωμι δεν ηρθε ψημενο στα καρβουνα, οπως συνηθιζοταν παλιοτερα (ισως φοβηθηκαν τον παραλληλισμο με την προσφατη πυρκαγια του μαγαζιου).
Πολυ καλο βρηκαμε τον μαρινατο γαυρο καθως και τις ψητες ευμεγεθεις γαριδες οι οποιες ειχαν ψηθει οσο επρεπε και διατηρουσαν τους χυμους τους.
Για κυριως επιλεξαμε ενα φαγκρι το οποιο φαινοταν, και προφανως ηταν φρεσκοτατο, ωστοσο ο μαγειρας το εψησε λιγο παραπανω και 'στεγνωσε' με αποτελεσμα να ειναι αδυνατον να φαγωθει χωρις ικανη ποσοτητα λαδολεμονου.
Μετα το κυριως πιατο, ο αστειατορας-σερβιτορος μας ρωτησε αν θα θελαμε να μας φερει φρουτακι και γλυκο λεγοντας μαλιστα οτι θα κανει εκεινος μια επιλογη για εμας και τελος αν θελουμε και καποιο απεριτιφ το οποιο και παλι θα επελεγε. Αφελεστατα, οπως απεδειχθη, δεχτηκαμε την ευγενη προσφορα του αστειατορα-σερβιτορου και προσγειωθηκαν στο τραπεζι μας μια πιατελα με καρπουζι και πεπονι (φρεσκοτατα και νοστιμοτατα) και μια ιδια πιατελα με δυο σουφλε σοκολατας, τρεις μπαλες παγωτο βανιλια, ενα τεραστιο κομματι cake σοκολατας και τεσσερα ποτηρια μαστιχας. Αφελεστατα και παλι ηπιαμε τη μαστιχα στην υγεια του και ζητησαμε τον λογαριασμο.
Για ολα τα παραπανω λοιπον πληρωσαμε το ευτελες ποσο των 320€. Θα πει κανεις 'φιλε, ψαρι στη Βουλιαγμενη τρως και μαλιστα φαγκρι, και ηπιες και 2 μπουκαλια κρασι'. ΟΚ, δεκτο αυτο αλλα δεν ειναι λιγο υπερβολικο να πληρωνει κανεις 65€ για 8 κατεψυγμενες γαριδες; Το καλυτερο βεβαια απ'ολα ειναι το δωρο εκπληξη στο λογαριασμο...τα γλυκακια και οι μαστιχες χρεωθηκαν κανονικοτατα για 40€ περιπου.

Τα αστειακια του σερβιτορου λοιπον περα απο οτι ηταν κρυα...μας βγηκαν και ξυνα.
Καλο εστιατοριο η ακτη, αξιοπρεπες το φαγητο του αλλα 80€ το ατομο με κρασι...ε οχι! ΕΛΕΟΣ! Στην απεναντι πλευρα του κολπου βρισκεται το Ιθακη και το Μαιστραλι τα οποια ειναι σαφως ανωτερα...για ποιο λογο να δωσει κανεις τοσα χρηματα στο συγκεκριμενο;
Μαλλον η ασφαλεια δεν καλυψε ολοκληρο το ποσο της ανακαινισης...

3 σχόλια:

  1. φιλαρακο μου δε φτεει ο σερβιτορος. Φτετε εσεις που δε του κανατε με τη σειρα σας μια εκπληξη με βεγγαλικα και πυροτεχνιματα μεσα στο μαγαζι κατα της εξοδο σας. Ετσι για το ευχαριστω. Να το δουνε να λαμπαδιαζει αλλη μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 640 euro,
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ!!!!.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξερω τι λες φιλε μου αλλα το προσωπικο ειναι ευγενεστατο εξυπρετικοτατο, και η κουζινα θεσπεσια.Για παρε πατατες τηγανητες στο μαιστραλι και στο Ιθακη και θα σου ερθουν οι προκατ και δεν θα πεις και κουβεντα. Τα φαγητα του ακτη ειναι υπεροχα και προσεγμενα και το ψαρι παντα φρεσκο. Οι τιμες στις καντινες της παραλιας του Καβουριου ειναι ακριβως οι ιδιες και η ποιοτητα αισχρη.
    Οσο για το ποσο που αναφερεις οτι πληρωσατε δεν παιζει φιλε μου.... τοσα χρονια παω και ξερω πολυ καλα τις τιμες του..... αν θελω φτηνο φαγητο παω και goodys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή