Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Λιαστη Ντοματα....(κατσικακι στη γαστρα επρεπε να λεγεται)

Εχουμε εναν φιλο, τον Περικλη. Ο Περικλης γενικως δεν ειναι πολυ ευκολος στις μετακινησεις του και επιδιωκει να βρισκομαστε κοντα στο σπιτι του, αν οχι στο σπιτι του! Αυτη τη φορα λοιπον, κανονισε να βγουμε για φαγητο σε ενα εστιατοριο ακριβως απεναντι απο το σπιτι του...

Το ονομα αυτου, Λιαστη Ντοματα και βρισκεται στο Χολαργο. Ο χωρος ειναι ιδιαιτερα ευχαριστος και φιλικος, φροντισμενος με προσοχη και πεντακαθαρος. Σαφεστατα κρητικη κουζινα με καποια πιατα στο μενου τα οποια διαφοροποιουνται (φιλετο κοτοπουλο τυλιγμενο με προσουτο και σνιτσελ με σαλτσα μανιταριων). Το ξεκινημα λοιπον γινεται με λιαστες ντοματες, ελιες, παρθενο ελαιολαδο και χοντρο αλατι τα οποια συνοδευονται απο ψωμι και παξιμαδακια. Μετα απο λιγο ερχονται και οι ρακες (λιγο αδυναμες αλλα οχι κακες)
Το μενου ειναι συντομο και ουσιαστικο, αρκετα ξεκαθαρο οποτε η παραγγελια δεν αποτελει σπαζοκεφαλια. Για την ακριβεια περιγραφονται ολα τοσο λαχταριστα που ευκολα ζητας 'ενα απ' ολα!'.
Ξεκινησαμε με κρητικη σαλατα, με κυριο χαρακτηριστικο της την πολυ καλης ποιοτητας μηζυθρα και τις πεντανοστιμες ντοματες (εξαιρετικα σπανιες πλεον!). Συνεχισαμε με λευκα και πρασινα πιταρακια (καλτσουνια με μηζυθρα και σπανακι) τα οποια ηταν τραγανα χωρις να ειναι ποτισμενα στο τηγανολαδο. Ευγε στον μαγειρα! Πολυ καλες επισης η μαραθοπιτα και η κρεατοπιτα καθως και η μαγειρευτη στακα (ντιπ σε τεραστιο μπολ με ψωμακια γυρω γυρω). Εκπληκτικα μαγειρεμενοι ηταν οι χοχλιοι, τους οποιους τιμησαμε δεοντως, αν και δεν ειναι απο τα πιατα που γενικοτερα πλησιαζω. Το ξυδι ηταν τοσο οσο αρκουσε για να δωσει γευση στους χοχλιους αλλα αυτο που εκλεβε την παρασταση ηταν η προσθηκη δεντρολιβανου που απογειωνε τα σαλιγκαρια!
Ωστοσο, η αποκαλυψη ηταν το κατσικακι στη γαστρα για το οποιο φημιζεται το συγκεκριμενο εστιατοριο! Κατ'αρχην αυτο που εντυπωσιαζει ειναι η γενναια μεριδα. Σε δευτερη φαση ερχεται το αρωμα του κρεατος σε συνδυασμο με το θυμαρι και το δεντρολιβανο τα οποια κανουν το πιατο λαχταριστο. Το κρεας εχει ελαχιστο λιπος, ειναι τρυφεροτατο, ψημενο αψογα και δε θελεις να αφησεις ουτε μπουκια! Συνοδευεται απο ψητες πατατες τις οποιες ομως δεν δοκιμασα γιατι ειχα φτασει στα ορια μου και προτιμησα να αποτελειωσω το κατσικακι!
Ευχαριστη εκπληξη τα κερασματα στο τελος, δυο τεραστιες πιατελες με καιμακι και γλυκο βυσσινο, cheese cake, σφακιανες πιτουλες και ανεπαναληπτο ραβανι.
Οι ιδιοκτητες ειναι απιστευτα φιλικοι και ευγενικοι, τοσο που νιωθεις οτι σε φιλοξενουν στο σπιτι τους και αυτο, σε συνδυασμο με το σπιτικο-μαμαδιστικο φαγητο,
κανει ακομα πιο ευχαριστη την ολη εμπειρια. Στα συν βεβαια οι πολυ λογικες τιμες και το μεγεθος των μεριδων το οποιο απεχει πολυ απο τη μιζερια που συνανταμε πολυ συχνα σε εστιατορια.

Για οσους δεν εχουν ηδη δοκιμασει τη 'Λιαστη Ντοματα' σπευστε... στην Αγαμεμνωνος στο Χολαργο

Μαλλον εχει εναν πολυ καλο λογο πλεον ο Περικλης για να μην φευγει απο το σπιτι του και να μαζευομαστε εκει!

3 σχόλια: